Actueel

Gerard Hilhorst lijsttrekker CDA Berkelland

Op een goed bezochte ledenvergadering op 21 Juni 2017 in Haarlo hebben de CDA leden unaniem ingestemd met de voordracht van Gerard Hilhorst (47) als lijsttrekker voor het CDA Berkelland tijdens de komende Gemeenteraad verkiezingen van 2018.

Lees verder

CDA dient motie in over afvalstoffenplan

Bij de behandeling van het Afvalstoffenplan in de raadsvergadering van 20 juni 2017 heeft de CDA-fractie haar teleurstelling geuit over de voortgang. Op de agenda stond alleen de ambitie van het college van het vergroten van het scheidingspercentage naar 75% en het verminderen van het restafval naar maximaal 100 kg per inwoner (een reductie van circa 60%). Deze ambitie staat in geen verhouding tot de tijd die het college er voor neem om tot uitvoering te komen. Er zijn bijvoorbeeld geen streefwaarden genoemd voor het op te halen glas, oud papier, GFT, plastic, blik & drankkartonnen. De inwoners van Berkelland zijn op dit moment best tevreden met de huidige service, zeker waar huisraad ‘gratis’ opgehaald wordt door Aktief en Bohero.

Lees verder

CDA op bezoek bij Noordijks Belang

 Op maandag 29 mei is de CDA fractie met 4 personen op bezoek geweest bij het bestuur van Noordijks Belang.

 
Lees verder

Maatwerk voorzieningen dorpshuizen

Bij de behandeling van de voorjaarnota nu zo’n 2 jaar geleden heeft het CDA een motie ingediend om dorpshuizen vrij te stellen van OZB. Deze haalde helaas geen meerderheid. Als reactie hierop gaf het college aan met een notitie te komen waarin de mogelijkheden worden verkend om extra inkomsten te kunnen generen. Na lang wachten is deze eindelijk gekomen. 

Lees verder

CDA Berkelland ontvangt (kandidaat) kamerleden

Op woensdag 8 maart kwam CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt naar Berkelland om te praten over de veranderingen in de pensioenen. Vrijdag 10 maart was het de beurt aan Kamerlid Jaco Geurts en kandidaat Evert Jan Slootweg. Zij deden Rekken aan tijdens de CDA Grenstour. 

Lees verder