Actueel

Subsidie dorpshuizen/kulturhusen

 Donderdag 7 december 2017  heeft de commissie sociaal gesproken over de incidentele en structurele bijdrage aan dorpshuizen en kulturhusen in de kleine kernen van Berkelland. Dit betreft De Zunnekamp in Geesteren, ’t Stieltjen in Haarlo, De Wanne in Beltrum, ’t Haarhoes in Noordijk, Dorpsaccomodatie Rietmolen en Dorpshoes Gelster in Gelselaar. 

Lees verder

Fris talent op kandidatenlijst CDA Berkelland

De kandidatenlijst van het CDA Berkelland is tijdens de goed bezochte ledenvergadering op woensdag 22 november 2017 bij zaal Dute in Beltrum vastgesteld en bestaat uit 20 personen. Het afdelingsbestuur is blij met deze lijst. Het bevat een goede mix van ervaren kandidaten en nieuwkomers Bij de vorige verkiezingen in 2014 haalde het CDA zeven zetels, bij de 1e zeven kandidaten zijn vier nieuwkomers en in de top zeven staan drie vrouwen en vier mannen. Alle kernen zijn vertegenwoordigd. Het CDA verwacht met deze lijst en met het verkiezingsprogramma weer een goede uitslag te bereiken tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Lees verder

Verkiezingsprogramma CDA: "Goed Samenleven in Berkelland"

De leden van het CDA Berkelland hebben tijdens een goed bezochte ledenvergadering op woensdag 22 november 2017 bij aal Dute in Beltum het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

Lees verder

Woningbouw in Borculo, Neede en Ruurlo

Op 17 oktober 2017 stonden op de agenda van de gemeenteraad de structuurvisies over het thema ‘wonen’ in de kernen Borculo, Neede en Ruurlo. In deze visies stelt de gemeenteraad de aantallen woningen vast die nog gebouwd mogen worden in deze drie plaatsen. Deze drie kernen kennen namelijk nog een groot aantal vrije bouwkavels. Daarnaast staan er ook nog een flink aantal bestaande woningen te koop. Over heel Berkelland is er op termijn een overcapaciteit in het aantal woningen. 

Lees verder

Feest ter gelegenheid van renovatie De Berg in Neede

Op zaterdag 14 oktober kregen de bewoners een groot buurtfeest aangeboden door woningcorporatie ProWonen.

Lees verder