Kandidaten

1. Gerard Hilhorst

Mijn naam is Gerard Hilhorst 47 Jaar, getrouwd, 4 kinderen (2 jongens en 2 meiden) en woon in Gelselaar.

Naast de politiek werk ik bij de Landbouwmechanisatiebedrijven, LMB Veldman in Mariënheem en Daarle als directeur/bedrijfsleider. Ik ben zelf ook opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf, daardoor zit de landbouwsector ook in mijn bloed, mijn ouders hebben dit bedrijf altijd geleid en mijn broer heeft het met zijn gezin overgenomen begin 2000.

Voor 2010 was ik politiek geïnteresseerd maar vanaf 2010 ben ik in de gemeenteraad van Berkelland met voorkeursstemmen gekozen, in 2014 ben ik verkozen tot fractievoorzitter van CDA Berkelland. In 2017 ben ik door de leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 Maart 2018.

De reden voor mij om de politiek in te gaan is dat ik mij wil inzetten voor de samenleving, samen mooie initiatieven tot ontwikkeling laten komen. Ik denk in kansen niet in bedreigingen. Luisteren naar inwoners en met elkaar oplossingen bedenken daar ga ik voor. 

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen, zowel oud als jong. Mensen moeten niet aan de kant staan. Voor die inwoners die het moeilijk hebben moet er een vangnet zijn. 
Kinderen moeten kind kunnen zijn en mee kunnen doen en niet beperkt worden in hun doen en laten. Ook moet er aandacht zijn voor onze ouderen, voor de zorg en voor onze mantelzorgers en vrijwilligers. Economie en werkgelegenheid hoe zorgen we ervoor dat bedrijven naar Berkelland komen en dat bestaande bedrijven kunnen doorgroeien. Hoe houden we kernen leefbaar en voorzieningen in stand. Woningbouw in alle kernen en de juiste woningen op de juiste plek, een woningbouw die aansluit bij de vraag daar ga ik voor!

Tevens willen we een gezonde agrarische sector met doorgroeimogelijkheden en een bestemmingsplan zodat ze vooruit kunnen en niet stil staan. Daarnaast moeten wij een flinke stap zetten op weg naar een duurzaam Berkelland dat zijn mijn doelen en die van het CDA Berkelland voor de komende jaren en daar wil ik graag aan gaan werken samen met alle inwoners.

 

2. Patricia Hoytink

Hallo, ik ben Patricia Hoytink-Roubos, 45 jaar en woon in Ruurlo. Ik ben getrouwd met Izo en we zijn de gelukkige ouders van twee prachtige dochters Anne-Sophie (19) en Roos-Marijn (18). Naast ontspannen fietsen door de geweldige omgeving waarin wij wonen, houd ik erg van koken en Italië.

Al vele jaren ben ik betrokken bij de lokale politiek en sinds 2014 ben ik wethouder. Ik vind het belangrijk om op een positieve en constructieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving, als wethouder heb ik zo veel goede resultaten kunnen behalen voor de inwoners van Berkelland. Graag zet ik mij ook de komende vier jaar weer maximaal voor u in. Samen op zoek naar nieuwe kansen, nieuwe initiatieven en nieuwe oplossingen, daar krijg ik energie van!

 

3. Marian Bolster 

Mijn naam is Marian Bolster, 60 jaar jong en woonachtig in Eibergen.

Naast mijn baan als projectleider Integraal Kindcentrum (IKC)in 2 wijken in Almelo ben ik, met veel plezier en betrokkenheid raadslid voor de CDA fractie in Berkelland.

Belangrijk vind ik dat je samen met de inwoners, instanties, verenigingen en ondernemers de samenleving van Berkelland maakt waarin iedereen mee doet en gezien wordt. Deze visie sluit aan bij de uitgangspunten van het CDA dus temeer reden om me vanuit het CDA in te zetten voor onze mooie gemeente. Kansen zien en benutten en er samen iets moois van maken kun je niet alleen en daar  heb je de samenleving bij  nodig. Naast dit alles ben ik ook nog moeder van 2 geweldige dochters en een zoon die allemaal al uitgevlogen zijn naar Groningen, Utrecht en Neede.

Ik sta op de CDA kandidatenlijst als nummer 3 en mijn oproep voor 21 maart 2018 is: STEM CDA, een partij voor jong en oud waar iedereen meedoet.

 

4. Theo Helmers 

Net als vele Beltrumse dorpsgenoten zet ik me op diverse vlakken al jaren in voor onze gemeenschap. Niet aan de zijlijn staan, maar actief meedoen. We weten allemaal dat de wereld om ons heen blijft veranderen, daarom vind ik  bijvoorbeeld de Woonpilot zo’n prachtig initiatief. Met kansen voor senioren en jongeren.

Sinds enkele jaren vervul ik de rol als voorzitter van voetbalclub VIOS. We willen een open club zijn, waar veel wordt samengewerkt met anderen, maar bovenal sturen op een gezonde toekomst.

De keuze voor het CDA ligt in die lijn. Een sterk verenigingsleven draagt bij aan de sociale cohesie. Als boerenzoon en met mijn managementervaringen weet ik hoe belangrijk onze ondernemers zijn. Kortom breed kijken en inzetten voor een vitale duurzame samenleving.

 

5. Maikel van der Neut

Hoi, wat leuk dat je mijn bericht leest! Ik ben Maikel van der Neut, 35 jr. en woon met mijn jonge gezin in het mooie Neede. Ik werk bij Rabobank Nederland als Accountmanager Financial Restructuring&Recovery. Vergeet die woorden ik hou namelijk van simpel en concreet, ik begeleid ondernemingen die problemen hebben op het bestuurlijke, projectmatige of financiële vlak. Een projectontwikkelaar die niet meer mag bouwen van een gemeente, een zorginstelling die subsidie misloopt, een culturele instelling met te weinig bezoekers. Vraagstukken midden in de samenleving waardoor ik vaak overleg heb met Gemeenten. Oplossingen bereik ik door partijen te verbinden en elkaar te laten begrijpen om zo bestaande structuren te doorbreken om plannen te kunnen vernieuwen. Wanneer partijen gaan samenwerken om te vernieuwen is de oplossing veelal dichtbij, gaaf toch!

 

Met mijn ervaring wil ik in Berkelland helpen Vernieuwen. De gemeente neemt steeds meer taken over van de overheid en inwoners en organisaties bepalen zelf hun eigen plaats en rol in onze gemeente. Dit betekent ook dat we het lef moeten hebben om minder vanuit verordeningen en regels te denken en handelen, het gaat om maatwerk en individuele oplossingen. Maak het beleid innovatiever en flexibeler. Het gaat erom dat je lokaal datgene doet wat de leefbaarheid vergroot en inwoners en ondernemers het vertrouwen geeft dat te kunnen realiseren. Om dat te bereiken heb je als lokaal bestuur ook nieuwe mensen nodig met andere competenties.

Ik hou niet van containerbegrippen als goed wonen, werken en leven. Daar kun je niks mee.

Als ik in de raad kom ga ik voor Berkelland en Neede als eerste aan de slag met;

·       Commerciëler beleid om Berkelland te promoten, de N18 een kans voor nieuwe ondernemers en inwoners. Werkgelegenheid en economie als motor voor leefbaarheid met behoud van voorzieningen ook in de kleine kernen

·       Woningbouw in alle kernen ook voor starters en senioren, vraag-gestuurd bouwen

·       Herinrichting centra, bestemmingen aanpassen naar wat er nu nodig is

·       Bestemmingsplan buitengebied met mogelijkheden voor agrariërs

·       Jongerenwerk opbouwen, geen hangplek maar Jimmy’s

 

Ik wil samen met jou aan de slag, stem op 21 maart Lijst 1-nr. 5, Maikel van der Neut

 

6. Martine Tenhagen

Inmiddels woon ik, Martine Tenhagen-Pelle, alweer bijna 20 jaar in het buitengebied van Rietmolen, dit samen met René en onze dochters Elke en Kim. Rietmolen behoort tot de kleine kernen van de gemeente Berkelland, maar is ‘groot’ als het gaat om vrijwilligerswerk en daar mag ik graag onderdeel vanuit maken. Zo ben ik onder meer bestuurslid geweest van St. Gemeenschap Rietmolen, lid van de MR van de St. Jozefschool en coach van de volleybalvereniging RIVO. Op dit moment ben ik nog actief voor de DAR, onze dorpsaccommodatie en onze Carnavalsvereniging “De Reetkwakers”. Behalve dat het superleuk is om je op deze manier voor de gemeenschap in te zetten, ben ik van mening dat het een gemeenschap hechter en sterker maakt; Naoberschap!

Samen met Janet Ordelman organiseer ik al weer jaren het Strodorp van de Bollert Brons en ben ik actief in de sponsorcommissie van de Pasruiters (Neede). Na een mooie carrière bij de Rabobank, heb ik het op een andere boeg gegooid en run ik sinds afgelopen jaar samen met Janet een eigen service aan huis voor ontbijt, lunch en high tea; ‘T-Buz’. T-Buz is precies waar ik mij in kan vinden… ondernemend, vernieuwend, creatief, enthousiast, gezellig en helemaal van deze tijd. Ik zie er naar uit om u te leren kennen en kijk uit naar een succesvolle raadsperiode samen met u!

 

7. Frank Jonk

Hallo ik ben Frank Jonk, in het dagelijks leven ben ik werkzaam als Marinier. Een paar jaar heb ik operationele werkzaamheden gedaan waaronder een uitzending naar Afghanistan. Momenteel doe ik logistiek werk. Naast mijn werk doe ik met veel plezier een parttime studie HRM (human resource management)

De afgelopen jaren heeft de Berkellandse politiek goed werk geleverd! Voor de komende jaren liggen er echter nieuwe aandachtspunten die ik graag aanpak! Zo zijn met name het woningbeleid en de energietransitie zeer belangrijke aandachtspunten! Ook ben ik van mening dat armoede niet meer voor zou moeten komen in een welvarende gemeente als Berkelland en ik vind dat we daar dus hard aan moeten werken.

Ik ben een echt midden-persoon en vind dat mensen veel zelf kunnen, maar geholpen moeten worden waar nodig. Mede daardoor past het CDA goed bij mij. Ik hou niet van uitspraken als ‘’zo hebben we het altijd gedaan’’ maar ben wel van mening dat veel dingen goed zijn zoals ze zijn en we geen energie moeten steken in onnodige veranderingen.

Je zult mij niet snel horen zeggen dat iets niet kan. Daarom doe ik graag mee in de politiek, want daar kunnen mogelijkheden en ideeën waargemaakt worden! Ik hoor graag van jullie welke mogelijkheden en ideeën jullie hebben voor de komende jaren!

Ik hoop van harte, na 21 maart deel uit te mogen maken van de gemeenteraad en daarvoor heb ik jullie stem nodig. Stem daarom Lijst 1 – nummer 7, Frank Jonk 

 

8. Willy Erinkveld

Mijn naam is Wily Erinkveld, ben 27 jaar getrouwd met Claudy en samen hebben wij een zoon en een dochter. Met Claudy en Dennis(zoon) run ik het melkveebedrijf met neventak “De Melktap”. Afgelopen zomer ben ik coach geweest van “Het mooiste dorp van Gelderland”, Geesteren!

Ik wil mij o.a. inzetten voor:

  • Woningbouw voor jong en oud;
  • uitbreidingsmogelijkheden agrariërs
  • Behoud basisschool, peuterzaal, kinderopvang en dorpshuis
  • Digitale en mobiele bereikbaarheid
  • Verkeersveiligheid in en rond de kern

 

 

9. Wim de Ruiter

Berkelland staat voor een keerpunt. De verandering in infrastructuur, door de komst van de nieuwe N18, heeft tot gevolg dat er veel kansen ontstaan waar Berkelland optimaal gebruik van gaat maken. De strategische ligging van Neede door goede infrastructuur maakt Neede aantrekkelijk om te wonen en te werken. In combinatie met het mooie buitengebied, de veilige omgeving, een hoog voorzieningenniveau (sport, scholen en zorg) en een goed verenigingsleven maakt Berkelland een meer dan aantrekkelijke gemeente voor iedereen. De komende raadsperiode zal ik aan deze thema’s blijven werken.

 

 

 

 

10. Stefan Bos

Ik beschik, ondanks mijn nog jonge leeftijd, over veel ervaring in de lokale politiek. Al vanaf 2002 was ik raadslid in de voormalige gemeente Eibergen. Na de herindeling in 2005 werd ik raadslid in Berkelland tot en met 2010. In 2014 trad ik weer toe tot de raad en zit daar nog steeds in.

Waarom ik mij wederom beschikbaar stel is dat ik mij sterk wil maken voor de belangen van alle kleine kernen, waaronder mijn eigen woonplaats Rekken.

Rekken heeft deze verkiezingen maar 2 kandidaten bij alle partijen en het is van belang dat deze kern vertegenwoordigd zal zijn in de nieuwe raad.

Belangrijke punten zijn met name de leefbaarheid en woningbouw in de kleine kernen. Het kan niet zo zijn dat nu Rekken volledig op slot zit voor woningbouw!

De afgelopen jaren heb ik, als enige in de Berkellandse politiek,  veelvuldig via social media laten zien wat een raadslid zoal doet. Daarmee heb ik een inkijkje gegeven wat er allemaal nog meer bij komt kijken.

Ik beschikt over een nuchtere en realistische visie en wil die blijven inzetten voor Berkelland.

Oftewel als u om uw omgeving geeft, stemt u lijst 1 nummer 10 Stefan Bos!

 

11. Marco Arink

Mijn naam is Marco Arink. Ik ben 31 jaar en woon op onze boerderij, die ik samen met mijn ouders en vriendin heb, in Beltrum. Ik sta op de lijst op nummer 11 als kandidaat voor het CDA Berkelland, omdat ik volledig achter de standpunten van het CDA sta.

 

Mocht ik de kiesdrempel halen op 21 Maart 2018 dan zal ik niet in de gemeenteraad gaan zitten dit vanwege privé redenen. Wel zal ik mij inzetten voor het CDA Berkelland in de schaduwfractie of eventueel als commissielid ruimte en bestuur mocht er door het CDA Berkelland een beroep op mij worden gedaan. 

 

Dankzij de vele vrijwilligers is er in Beltrum en ook in de rest van Berkelland veel te beleven: volksfeesten, festivals, muziekverenigingen, kerkepaden, dorpshuizen en ga zo maar door. Veel van deze activiteiten worden ook gesteund door de vele ondernemers in Berkelland. Het is dan ook aan de gemeente om er voor te zorgen dat al deze partijen de ruimte krijgen zodat ze kunnen blijven bestaan.  Door te overleggen en samen te werken kunnen we veel meer bereiken en houden we een gemeente waar mensen graag willen en blijven wonen

 

 

12. Rebecca Meijerink

Mijn naam is Rebecca Meijerink, ik ben 25 jaar oud en geboren en getogen in Dronten (Flevoland). Ik ben nu vijf jaar lang woonachtig in Berkelland, ondertussen in het prachtige Haarlo samen met mijn vriend Emiel Kistemaker. In het dagelijks leven sta ik voor de klas als docente biologie op de middelbare school en daarnaast ben ik regelmatig op de boerderij te vinden!

In de afgelopen jaren heb ik vele Achterhoekse gebruiken en tradities leren kennen, zoals naoberschap, de zomerfeesten en de gastvrijheid, die er voor zorgen dat er binnen (en buiten) de verschillende kernen zoveel binding met elkaar is, bijzonder!

Ik wil me graag inzetten voor de kleinere kernen zodat deze leefbaar blijven, de verbinding met elkaar en het dorp er blijft en zowel jong als oud zich hier welkom en thuis voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woningbouw en het houden van basisscholen en dorpshuizen en ontmoetingsplekken.

 

13. Bert Koens

Na ruim drie decennia bij de politie te hebben gewerkt heb ik een leidinggevende functie gekregen bij Thales Nederland als hoofd van de beveiliging en een aantal andere afdelingen. Ook was ik daar Facilitator voor twee leidinggevenden in de fabriek. (Ondersteuning). Inmiddels werk ik al vier jaar niet meer en ben nu fulltime opa van veertien kleinkinderen. Ik ben van huis uit een optimist, maar verwacht niet in de raad te komen, daarvoor hebben we veel jonge en kundige mensen op onze kieslijst staan.

 

 

 

 

 

14. Arjen van Gijssel

Mijn naam is Arjen van Gijssel. Ik ben 48 en woon met vrouw en vier kinderen al een heel aantal jaar in Ruurlo. Het is echt mijn dorp, ook al kom ik er oorspronkelijk niet vandaan. Ik word warm van het plaatselijk erfgoed en heb een aantal onderwijsprojecten uitgevoerd, b.v. het langlopende Jonker Joost basisschoolproject of het Junior onderzoeker project van de historische vereniging Old Reurle. Ik ben ook redacteur van het kwartaalblad. Ik dicht en schrijf veel, waaronder levensverhalen, want ik ben ervan overtuigd dat in ieder mensenleven een uniek en ontroerend verhaal schuilgaat. Van beroep ben ik adviseur bij de branchevereniging van woningcorporaties. Ik weet zodoende veel van de ontwikkeling van de woningmarkt en de uitdagingen voor de Achterhoek. Daarnaast ben ik zanger in professionele ensembles. Cultuur en wonen, daar ga ik voor!

 

 

15. Bertus te Raa

Bertus te Raa (62) geboren en getogen Eibergse boerenzoon. Ooit (1974) met mijn werkzame leven gestart op de administratie van de Vereniging Rekkense Inrichtingen. Later (1984) verkast naar een rechtsvoorganger (WBV-Eibergen-Neede) van mijn huidige werkgever de woningcorporatie ProWonen. Sinds 2004 in de functie van woonconsulent, die valt te typeren als een rol op het maatschappelijk speelveld tussen onze huurders. Vele aspecten in relatie tot welzijn, de zorg en de leefbaarheid in het algemeen komen hierbij aan de orde.

Het CDA staat dicht bij mijn ideeën over de samenleving en ik zie de politiek als een dienende en sturende zaak. De samenleving staat voorop. Ik ben getrouwd en vader van drie dochters en geniet sinds enkele jaren ook van onze twee kleinkinderen.

Naast mijn dagelijks werk ben ik voorzitter van de stichting het museum de Scheper. In de wintermaanden maak ik deel uit van de toneelgroep van ’t Loo. Mijn dialectverhaal is een vaste rubriek in de kroniek Old Ni-js van de Historische Kring. En nog steeds trek ik de voetbalschoenen aan voor een partijtje op de Bijenkamp.

Met mijn Henny woon ik op ’t Loo aan de rand van het prachtige Lankheet.

 

16. Allard Podde

Berkelland, een gemeente om te wonen en te werken en waar noaberschap nog een gewoonte is.

De snel veranderende samenleving, die heel de gemeente Berkelland raakt op het gebied van wonen en werken, geeft reden tot zorg. Hoe gaan we om met de woonkernen en het platteland. De leegloop van jongeren en  de positie van ouderen, hoe kunnen we de kernen aantrekkelijker maken voor ondernemers door een goed vestigingsbeleid. Toerisme speelt hierin steeds meer een belangrijke factor. Ik wil daar graag over meedenken, daarom sta ik op de lijst van CDA op plaats 15.

Ik ben geboren in DenHam nog net Twente. Voor mijn werk ben ik verhuisd naar Borculo en woon al 40 jaar in dit prachtige stadje. Sinds mijn pensionering ben ik directeur (vrijwilliger) bij de stichting Bohero. Door dit werk zie je hoe belangrijk het is, dat velen zich inzetten voor onze samenleving en er echt plezier aan beleven. Om zaken aan te pakken en veranderingen te bewerkstelligen hebben wij uw stem nodig, samen optrekken voor een leefbaar Berkelland.

 

17. Joke Cornelisse

Ik woon in Ruurlo, ben gehuwd met Wim, en samen hebben we drie volwassen kinderen (Wout, Geert en Lien) en een kleinkind (Joep).

Naast mijn werkzame leven als hoofdleidster, trouwambtenaar, docent VO en wetenschappelijk onderzoeker, heb ik door de jaren heen diverse werkgroep- en bestuursfuncties vervuld.

In Ruurlo begeleid ik vanaf 2014 de basisscholen bij het jaarlijkse Westerbork scholenproject.

Sinds 2003 ben ik CDA-lid. In de jaren daarna was ik fractievolger, algemeen bestuurslid en van 2011-2015 bestuursvoorzitter van de CDA-afdeling Berkelland.

Ik sta op de kandidatenlijst als lijstduwer. Met die positie ondersteun ik graag de partij die middenin de samenleving staat en haar wortels heeft in alle grote en kleine kernen, inclusief het buitengebied.

Een partij met jongere en oudere kandidaten die dat ook uitstralen, qua achtergrond, expertise, inzet en betrokkenheid. “Met een warm hart en een koel hoofd”.

Opdat we, mede dankzij het CDA, goed samen leven in ‘ons mooie durpken Reurle’ en in Berkelland!

 

18. Henk Markerink

Mijn naam is Henk Markerink, geboren in 1948 en woonachtig in Neede. Ik ben vanaf  mijn 20ste steeds lid geweest van een politieke partij. Begonnen bij de ARJOS, vervolgens ARP en nog steeds lid van het CDA.

Na mijn agrarische HBO opleiding ben ik dienstplichtig officier geweest bij de geneeskundige troepen. Hierna ben ik 40 jaar als manager werkzaam geweest bij de grootste farmaceut ter wereld.

Tijdens mijn werkzame leven ben ik steeds voorzitter geweest van diverse organisaties. Dit om te voorkomen dat je bedrijfsblind wordt. Thans ben ik voorzitter van de Prot. Chr. Ouderenbond, (PCOB) de grootste seniorenorganisatie in Berkelland.

Verder zit ik namens de PCOB in verschillende gemeentelijke werkgroepen.

 


19. Jaap van der Meulen

Ik ben sinds vorig jaar bestuurslid van het CDA Berkelland en woon in Haarlo. Het is belangrijk dat iedere kern van de gemeente vertegenwoordigd is in de raad. Op die manier kunnen de belangen van haar burgers het beste worden behartigd. Daarbij is een kritische houding gericht op het bereiken van concrete resultaten nodig.

 

Mijn doel is om de kern Haarlo voor jong en oud, nu en straks, springlevend te houden. Het CDA vindt dat de gemeenschap dit zelf moet doen maar wel met een perfecte ondersteuning van de lokale overheid. Dit betekent bijvoorbeeld dat er in Haarlo de komende jaren starters- en seniorenwoningen gebouwd moeten kunnen worden. Als u het hiermee eens bent, kunt u op 21 maart bij nummer 19 een kruisje zetten! Jaap van der Meulen

 

 


20. Johan Schot

Berkelland is van jou en mij

Sinds juni 2017 ben ik bestuursvoorzitter van het CDA Berkelland en heb daarmee de keuze gemaakt om niet langs de kant te blijven staan, maar (opnieuw) aan de slag te gaan in de lokale politiek. Voor de komende verkiezingen op 21 maart a.s. neem ik positie 20 in op de CDA kieslijst.

Ik ben in Berkelland (Eibergen) geboren en altijd  blijven wonen, hier voel ik mij thuis. Actief in het verenigingsleven dat met haar vrijwilligers een belangrijke factor zijn in onze samenleving. 

We hebben elkaar nodig. ‘Berkelland is van jou en mij” betekent dat wij samen onze toekomst maken. Een quote van Johan Cruijff vat dit voor mij goed samen “Alleen kun je niks, je moet het samen doen”