Actueel

Vaststellen Regionaal Beweeg- en Sportakkoord.

27 May 2019

 In de raadsvergadering van 21 mei is het Regionaal Beweeg- en Sportakkoord Achterhoek in Beweging 2020-2030 vastgesteld. We blijven echter wel monitoren en weten dat de kosten voor de baat uitgaan. Geen vrijbrief, maar blijven toetsen op resultaat.

Sportverenigingen worden zichtbaar het verlengstuk van het Sociale Domein en dit vraagt om extra kennis en ondersteuning. Zeker omdat we preventief onze zorgkosten willen beïnvloeden. Achterhoek in Beweging biedt deze mogelijkheden. Meerdere maatschappelijke organisaties en bedrijven doen mee! Precies zoals het CDA dit wenst. Buiten het eigen erf denken zit in ons DNA.

Het CDA is enthousiast over de Open Club houding met daarbij de Vitale Sportparken. De maatschappij en de sport zullen nog veel met elkaar in verbinding komen. De mooie plannen in Beltrum die samen met Achterhoek in Beweging zijn ontwikkeld leveren het bewijs. Het sociale aspect van sporten is al langer bekend. Het haalt mensen uit hun isolement en onze inwoners blijven maatschappelijk actief.

Het CDA vindt mooi dat er ook een rol is weggelegd voor de Berkellandse Sportfederatie. Zij kunnen hun diensten en expertise nu nog gemakkelijker buiten onze gemeentegrenzen aanbieden. Een Win-Win situatie.

Wij stimuleren samenwerkingen tussen verenigingen en maatschappelijke organisaties. De vereniging van morgen kijkt nu al veel verder dan de eigen tak van sport.

Als CDA gunnen we alle verenigingen een fantastische toekomst. Met al hun vrijwilligers zijn zij één van de belangrijke bouwstenen in onze samenleving.

Terug