De mensen van CDA Berkelland

Jaap Jonk

Jaap Jonk

E-mail adres: jonk.jaap@gmail.com

Telefoonnr.: 06-22646477

Jaap Jonk (1957) was van 2005 tot 2014 fractievoorzitter van het CDA in Berkelland. Daarvoor schreef hij onder andere mee aan het landelijk verkiezingsprogramma over medische ethiek. Hij was enkele jaren lid van de klankbordgroep van Clemence Ross tijdens haar kamerlidmaatschap.

Jaap is sinds maart 2015 lid van de Provinciale Staten en woordvoerder  Energietransitie en Milieu.

Hij begon zijn loopbaan als leraar basisschool in Rijswijk, studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en werkte die tijd voor Randstad Uitzendbureau. In 1991 is hij met zijn vrouw en hun vier kinderen in Borculo komen wonen. Hij werkte tot maart 1997 als predikant in Borculo, Geesteren en Gelselaar. Vanwege hun liefde voor de streek zijn zij in Geesteren blijven wonen. Jaap is 14 jaar Geestelijk Verzorger in TBS kliniek Oldenkotte geweest.

Hij werkt nu (50%) als Geestelijk Verzorger voor Transfore. Transfore is een stichting (onderdeel van de Dimencegroep) die zich gespecialiseerd heeft in de psychiatrische hulpverlening aan mensen die vanwege hun psychiatrische stoornis in aanraking met justitie zijn gekomen.  Officieel “de forensische psychiatrie”

Na zijn studie volgde hij verschillende postacademiale cursussen o.a. pastoraat en psychiatrie in Amersfoort en medische ethiek in Nijmegen. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende tijdschriften over pastoraat en jeugdwerk.

Zijn liefhebberijen zijn gezinsactiviteiten en lezen over psychologie, geschiedenis en natuurwetenschap. Daarnaast renoveerde hij samen met zijn vrouw de rijksmonumentale boerderij “Het Rosbach” in Geesteren.

Terug naar overzicht