Actueel

CDA Berkelland zet vrijwilligers in de bloemen.

Op 7 december 2016, de nationale dag van de vrijwilligers, heeft het CDA in Berkelland diverse vrijwilligers of vrijwilligersgroepen in de bloemen gezet als dank voor hun inzet voor de lokale gemeenschap.

 

Lees verder

CDA akkoord met Koersdocument Doorontwikkeling Voormekaar

In de raadsvergadering van 13 december is het koersdocument met betrekking tot de doorontwikkeling van de VoorMeKaar teams (VMK) aangenomen. Het CDA vindt dat het koersdocument goed inzicht geeft in welke stappen gemaakt zijn en waar in 2017 aan gewerkt gaat worden. We hebben het afgelopen jaar een andere koers ingezet op basis van ervaringen en leren van elkaar maar vooral ook door luisteren en ophalen wat inwoners ervaren, zorginstellingen tegen komen en de VMK teams ondervinden. De inwoner moet altijd het uitgangspunt blijven. Het CDA is van mening dat deze ingezette koers een goede weg is en de WMO de komende jaren steeds in beweging zal en moet blijven om te anticiperen op de inwoners van Berkelland die sterk vergrijst en er andere hulpvragen komen.

Lees verder

VERTROUWEN in de samenleving

Lees hier de bijdrage van het CDA op de begroting 2017 van de gemeente Berkelland in de vergadering van 8 november 2016

Lees verder

Het CDA heeft niet ingestemd met de kredietaanvraag VCO Sterrenpalet

Op 11 oktober 2016 is in de gemeenteraad een raadsvoorstel behandeld met betrekking tot een aanvullend kredietaanvraag van de Vereniging Christelijk Onderwijs (VCO) voor de vernieuwbouw van het Sterrenpalet op de locatie aan de Prins Bernhardstraat. 

Lees verder

Subsidieregeling Breedband Buitengebied Berkelland 2016-2020

In ons CDA verkiezingsprogramma: Berkelland een krachtige samenleving, met elkaar voor elkaar , is opgenomen dat we een breedbandvoorziening voor alle inwoners en bedrijven in Berkelland willen. In de kernen is dat al geregeld, voor het grootste deel van het buitengebied heeft een marktpartij, de CIF, inwoners een aanbieding gedaan voor een glasvezelaansluiting.

 

Lees verder