Actueel

Wim de Ruiter geinstalleerd als raadslid gemeente Berkelland

In de raadsvergadering van 8 september 2015 is Wim de Ruiter geïnstalleerd als raadlid van de gemeente Berkelland. Hij komt in de plaats van vertrekkend CDA-raadslid Jaap Jonk. 

Lees verder

Jaap Jonk neemt afscheid van de gemeenteraad van Berkelland

Jaap Jonk heeft in de raadsvergadering van 8 september 2015 na 10 jaar afscheid genomen van de gemeenteraad van Berkelland. Hij gaat zich volledig concentreren op zijn functie als statenlid voor de provincie Gelderland. Lees hier (een deel) van zijn afscheidsspeech.

Lees verder

Participatiewet

“Alle mensen een volwaardige plaats in de samenleving”. Dat is de bedoeling van de participatiewet. Het woord zegt het eigenlijk al. Iedereen kan en mag meedoen; “participeren”.

Lees verder

CDA stemt in met visie document en plan van aanpak toekomstgericht primair onderwijs

In het  plan toekomstgericht primair onderwijs staan de uitgangspunten en de beoogde effecten met betrekking tot de toekomst van het primaire onderwijs. Dit document geeft een goede weergave en geeft inzichten hoe we het onderwijs in Berkelland zouden kunnen organiseren met steeds hetzelfde doel voor ogen ‘Het kind en de ouders centraal”.

Lees verder

Jaarrekening 2014; Overschot voor gedeelte terug naar de inwoners

Elk jaar is het een vast gegeven dat de jaarrekening van het jaar ervoor op de politieke tafel terecht komt. Al jaren sluit de jaarrekening van de gemeente Berkelland af met een positief resultaat. Deze positieve resultaten hebben er mede toe bijgedragen dat de gemeente Berkelland financieel in rustiger vaarwater zit. Wel is het een nadeel dat bijna elk positief resultaat voorkomt uit incidentele meevallers en dus niet jaarlijks tot minder uitgaven leiden.

Lees verder