Actueel

CDA Berkelland ontvangt (kandidaat) kamerleden

Op woensdag 8 maart kwam CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt naar Berkelland om te praten over de veranderingen in de pensioenen. Vrijdag 10 maart was het de beurt aan Kamerlid Jaco Geurts en kandidaat Evert Jan Slootweg. Zij deden Rekken aan tijdens de CDA Grenstour. 

Lees verder

Investeringen in wegenbeheer zichtbaar

Vanaf het begin van de gemeente Berkelland is vanwege de toen beperkte financiële middelen zuinig geïnvesteerd in het wegenbeheer. Een onderhoudsniveau overwegend laag moet destijds acceptabel gevonden worden. Door investeringen in het riool, zijn de bovenliggende wegen de afgelopen jaren ook verbeterd. Voor de kernen en de industrieterreinen is het niveau van de wegen op het basis niveau gebleven. Echter de wegen in het buitengebied zijn steeds verder in kwaliteitsniveau gedaald.

Lees verder

CDA Berkelland bezoekt 'buurvrouw' Annie Schreijer-Pierik in Brussel

Op donderdag 9 februari 2017 bezocht de CDA afdeling Berkelland eindelijk haar buurvrouw Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement, in Brussel.

Lees verder

CDA Berkelland zet vrijwilligers in de bloemen.

Op 7 december 2016, de nationale dag van de vrijwilligers, heeft het CDA in Berkelland diverse vrijwilligers of vrijwilligersgroepen in de bloemen gezet als dank voor hun inzet voor de lokale gemeenschap.

 

Lees verder

CDA akkoord met Koersdocument Doorontwikkeling Voormekaar

In de raadsvergadering van 13 december is het koersdocument met betrekking tot de doorontwikkeling van de VoorMeKaar teams (VMK) aangenomen. Het CDA vindt dat het koersdocument goed inzicht geeft in welke stappen gemaakt zijn en waar in 2017 aan gewerkt gaat worden. We hebben het afgelopen jaar een andere koers ingezet op basis van ervaringen en leren van elkaar maar vooral ook door luisteren en ophalen wat inwoners ervaren, zorginstellingen tegen komen en de VMK teams ondervinden. De inwoner moet altijd het uitgangspunt blijven. Het CDA is van mening dat deze ingezette koers een goede weg is en de WMO de komende jaren steeds in beweging zal en moet blijven om te anticiperen op de inwoners van Berkelland die sterk vergrijst en er andere hulpvragen komen.

Lees verder