Actueel

Maatwerk voorzieningen dorpshuizen

Bij de behandeling van de voorjaarnota nu zo’n 2 jaar geleden heeft het CDA een motie ingediend om dorpshuizen vrij te stellen van OZB. Deze haalde helaas geen meerderheid. Als reactie hierop gaf het college aan met een notitie te komen waarin de mogelijkheden worden verkend om extra inkomsten te kunnen generen. Na lang wachten is deze eindelijk gekomen. 

Lees verder

CDA Berkelland ontvangt (kandidaat) kamerleden

Op woensdag 8 maart kwam CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt naar Berkelland om te praten over de veranderingen in de pensioenen. Vrijdag 10 maart was het de beurt aan Kamerlid Jaco Geurts en kandidaat Evert Jan Slootweg. Zij deden Rekken aan tijdens de CDA Grenstour. 

Lees verder

Investeringen in wegenbeheer zichtbaar

Vanaf het begin van de gemeente Berkelland is vanwege de toen beperkte financiële middelen zuinig geïnvesteerd in het wegenbeheer. Een onderhoudsniveau overwegend laag moet destijds acceptabel gevonden worden. Door investeringen in het riool, zijn de bovenliggende wegen de afgelopen jaren ook verbeterd. Voor de kernen en de industrieterreinen is het niveau van de wegen op het basis niveau gebleven. Echter de wegen in het buitengebied zijn steeds verder in kwaliteitsniveau gedaald.

Lees verder

CDA Berkelland bezoekt 'buurvrouw' Annie Schreijer-Pierik in Brussel

Op donderdag 9 februari 2017 bezocht de CDA afdeling Berkelland eindelijk haar buurvrouw Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement, in Brussel.

Lees verder

CDA Berkelland zet vrijwilligers in de bloemen.

Op 7 december 2016, de nationale dag van de vrijwilligers, heeft het CDA in Berkelland diverse vrijwilligers of vrijwilligersgroepen in de bloemen gezet als dank voor hun inzet voor de lokale gemeenschap.

 

Lees verder